Vistas gaļas frikadeles želejā
Maltai vistas gaļai pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, olas, saldu krējumu, sāli un muskatriekstu. Masu samaisa un labi sastrādā, ar slapjām rokām veido apaļas lodītes un vāra buljonā. Gatavas izņem ar putu karoti un liek nelielos trauciņos vai veidnītēs. Buljonu izkāš, uzkarsētam pievieno uzbriedinātu želatīnu, tad atdzesē un uzlej trauciņos saliktajām frikadelēm. Liek aukstā vietā sarecēšanai. Pasniedz ar dārzeņu vai augļu salātiem.
Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga: Avots,1991
Sastāvdaļas
- Nedaudz muskatrieksta
- Sāls
- Salds krējums - 100.g
- Olas - 2.gab
- Baltmaize - 2.šķēles
- Malta vistas gaļa - 500.g
- Vistas buljons - 3/4.l
- Želatīns - 20.g