Siltie kuskusa salāti ar vistas gaļu

 

Šajā ēdienā lieliski vari izmantot vistas cepeša atliekas vai vārītu vistas gaļu no zupas.

Ja tādas nav, vistas fileju pārgriez šķērsām uz pusēm un nelielā tauku daudzumā apcep pannā.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās aptuveni vienu eiro un 20 centus!

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4–6 porcijas

20 minūtes sagatavošanai

 

Pagatavošana:

 

Reklāma
Reklāma

1. Lej katliņā aptuveni 500 ml ūdens, uzvāri un pievieno buljona kubiņu. Kad tas izšķīdis, pieber kuskusa putraimus un timiānu. Uz mazas uguns vāri vienu minūti, tad plīti izslēdz, uzliec katlam vāku un ļauj kuskusam gatavoties piecas minūtes.
2. Pannā uzkarsē eļļu, liec tur zirnīšus, papriku, gaļu, kariju un piparus. Maisot uz mazas uguns sautē visu, līdz zirnīši mīksti, – aptuveni 4–5 minūtes. Pievieno citrona sulu.
3. Ar dakšiņu sairdini kuskusu un pieliec dārzeņu un gaļas maisījumam. Visu izmaisi, cel galdā un pārkaisi ar ciedru riekstiem.

Der zināt!
Kuskuss ir sīki kviešu putraimi (diametrā ap milimetru). Tas ir tradicionāls Ziemeļāfrikas produkts, kur to gatavo ļoti ilgi. Mūsu veikalos dabūjamais parasti ir iepriekš apstrādāts ar tvaiku, lai saīsinātos tā gatavošanas laiks. Tādējādi kuskuss ir pagatavojams piecās minūtēs. Ir pat tā sauktais šķīstošais kuskuss, kas tikai jāaplej ar karstu ūdeni un jānostādina vienu minūti. Kuskusu  pasniedz pie gaļas sautējumiem, dārzeņiem, liek salātos.
 

Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs 

 

Sastāvdaļas

  • Kuskuss - 250.g
  • Vistas buljona kubiņš - 1.gab
  • Citrona sula - 2.ēdk.
  • Svaigi malti pipari
  • Karijs - 1.tējk.
  • Ceptas vistas gaļas, sagrieztas gabaliņos - 250.g
  • Liela sarkanā paprika, sagriezta gabaliņos - 1.gab
  • Zaļie zirnīši - 200.g
  • Olīveļļa - 2.ēdk.
  • Pāris zariņu timiāna
  • Ciedru rieksti - 50.g