Siltie kuskusa salāti ar vistas gaļu
Šajā ēdienā lieliski vari izmantot vistas cepeša atliekas vai vārītu vistas gaļu no zupas.
Ja tādas nav, vistas fileju pārgriez šķērsām uz pusēm un nelielā tauku daudzumā apcep pannā.
Viena šī ēdiena porcija izmaksās aptuveni vienu eiro un 20 centus!
4–6 porcijas
20 minūtes sagatavošanai
Pagatavošana:
1. Lej katliņā aptuveni 500 ml ūdens, uzvāri un pievieno buljona
kubiņu. Kad tas izšķīdis, pieber kuskusa putraimus un timiānu. Uz
mazas uguns vāri vienu minūti, tad plīti izslēdz, uzliec katlam
vāku un ļauj kuskusam gatavoties piecas minūtes.
2. Pannā uzkarsē eļļu, liec tur zirnīšus, papriku, gaļu, kariju un
piparus. Maisot uz mazas uguns sautē visu, līdz zirnīši mīksti, –
aptuveni 4–5 minūtes. Pievieno citrona sulu.
3. Ar dakšiņu sairdini kuskusu un pieliec dārzeņu un gaļas
maisījumam. Visu izmaisi, cel galdā un pārkaisi ar ciedru
riekstiem.
Der zināt!
Kuskuss ir sīki kviešu putraimi (diametrā ap milimetru). Tas ir
tradicionāls Ziemeļāfrikas produkts, kur to gatavo ļoti ilgi. Mūsu
veikalos dabūjamais parasti ir iepriekš apstrādāts ar tvaiku, lai
saīsinātos tā gatavošanas laiks. Tādējādi kuskuss ir pagatavojams
piecās minūtēs. Ir pat tā sauktais šķīstošais kuskuss, kas tikai
jāaplej ar karstu ūdeni un jānostādina vienu minūti. Kuskusu
pasniedz pie gaļas sautējumiem, dārzeņiem, liek salātos.
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Kuskuss - 250.g
- Vistas buljona kubiņš - 1.gab
- Citrona sula - 2.ēdk.
- Svaigi malti pipari
- Karijs - 1.tējk.
- Ceptas vistas gaļas, sagrieztas gabaliņos - 250.g
- Liela sarkanā paprika, sagriezta gabaliņos - 1.gab
- Zaļie zirnīši - 200.g
- Olīveļļa - 2.ēdk.
- Pāris zariņu timiāna
- Ciedru rieksti - 50.g