Lapu salāti ar olu
Lapu salātus rūpīgi nomazgā, saplucina. Olas novāra, izņem dzeltenumus, sarīvē uz rīves, liek traukā, sajauc ar sāli, cukuru, eļļu, etiķi, sasmalcinātām dillēm. Mērci sajauc ar saplucinātām salātu lapām, olu baltumiem un salmiņos sagrieztu skābētu gurķi. Pasniedzot rotā ar olu ripiņām un zaļumiem.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu salāti/Dz. Bandeniece, S. Pumpura. – Rīga: Avots, 1991
Sastāvdaļas
- Saišķītis diļļu
- Lapu salāti - 2.galviņas
- Olas - 2.gab
- Skābēts gurķis - 1.gab
- Eļļa - 1 - 2.ēd.k.
- Etiķis (3%) - 1.ēd.k.
- Sāls, cukurs
- Estragons