Ātrie Cēzara salāti ar ceptu vistu. Gatavs 20 minūtēs!
Šajos salātos tiek izmantota vistas cepeša gaļa, taču vari tos pagatavot arī no cūkas vai liellopa cepeša vai izmantot žāvētu vai grilētu vistas krūtiņu.
Sastāvdaļas:
- Monterigo vai cits līdzīgs cietai siers - 100 g
- Cepta vistas gaļa, sagriezta gabaliņos - 300 g
- Galviņa lapu salātu, ieteicams romiešu salātu - 1 gab.
- Baltmaize - 3 šķēles
- Olīveļļa - 6 ēd.k.
- Ķiploka daiviņa - 1 gab
- Sula no puscitrona
- Sāls, pipari
- Olas - 2 gab
Pagatavošana (4 porcijas):
- Sagriez maizi sīkos kubiņos. Uzkarsē pannā 2 ēdk. eļļas un ierīvē tur ķiploku. Ieber maizi un apcep viegli zeltainu. Nosusini uz papīra dvieļa.
- Pagatavo mērci: sakul citrona sulu ar 4 ēdk. olīveļļas, sāli un pipariem.
- Cieti novāri olas. Uz šķīvjiem kārto lapu salātus, uz tiem – vistu, daiviņās sagrieztas olas un sagatavotos grauzdiņus. Pārlej ar mērci un pa virsu plānās skaidās uzrīvē sieru.
Cēzara salātiem klasiski izmanto tā sauktās romiešu salātu lapas – diezgan biezas, sulīgas un mazliet rūgtenas. Nekreņķējies, ja tās nav pieejamas. Es ieteiktu par galveno kritēriju šā produkta izvēlē uzskatīt salātu svaigumu.
Cēzara salāti lieliski garšo gan ar ledus salātiem, gan tiem bezvārdīšiem, kas izaug paša dobē. Tu taču zini, cik restorānā maksā porcija šo salātu?
IZLASI ARĪ Klasiskie Cēzara salāti
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs.