Cūkas gaļas karbonāde

Gardi!

FOTO: Shutterstock.com

Gardi!

Cūkas gaļas mīkstumu griež vidēji biezās šķēlēs un izdauza ar gaļas āmuriņu, pārkaisa ar pipariem un sāli. Olas sakuļ ar pienu (2 ēdamkarotes un 1 olu). Karbonādes šķēles apviļā miltos, tad olā, pēc tam – rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep mērenā karstumā dzeltenīgi brūnas. Gatavas atdzesē, tad kārto ovālā šķīvī, rotājot ar salātu lapām, garšaugu zaļumiem vai ar marinētiem dārzeņiem un augļiem – atkarībā no gadalaika. Pasniedz ar marinētu ķirbju vai biešu un mārrutku salātiem.

Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga: Avots,1991
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Cūkas gaļa (mīkstums vai karbonāde) - 700.g
  • Olas - 3.gab
  • Piens
  • Milti - 60.g
  • Rīvmaize - 50.g
  • Sāls, pipari
  • Taukvielas cepšanai