Cūkas gaļas karbonāde
Cūkas gaļas mīkstumu griež vidēji biezās šķēlēs un izdauza ar
gaļas āmuriņu, pārkaisa ar pipariem un sāli. Olas sakuļ ar pienu (2
ēdamkarotes un 1 olu). Karbonādes šķēles apviļā miltos, tad olā,
pēc tam – rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep mērenā
karstumā dzeltenīgi brūnas. Gatavas atdzesē, tad kārto ovālā šķīvī,
rotājot ar salātu lapām, garšaugu zaļumiem vai ar marinētiem
dārzeņiem un augļiem – atkarībā no gadalaika. Pasniedz ar marinētu
ķirbju vai biešu un mārrutku salātiem.
Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga:
Avots,1991
Sastāvdaļas
- Cūkas gaļa (mīkstums vai karbonāde) - 700.g
- Olas - 3.gab
- Piens
- Milti - 60.g
- Rīvmaize - 50.g
- Sāls, pipari
- Taukvielas cepšanai