Zivis burkānu un tomātu mērcē

FOTO: Shutterstock.com

Zivju fileju sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli, apviļā kviešu miltos un sakarsētā eļļā cep gatavu. Sakārto zivju šķīvjos, pārlej ar karstu mērci. Galdā pasniedz atdzisušu. Rotā ar marinētiem sīpolu gredzeniem, pētersīļu zaļumiem.

Mērcei burkānus sarīvē skaidiņās, sīpolus sasmalcina, pētersīli un seleriju sarīvē, liek sakarsētā eļļā, cep gatavus, pieliek aso tomātu mērci, izmaisa, pārkaisa kartupeļu cieti, izmaisa, pielej nedaudz ūdens, uzvāra.

Ja mērci vēlas pikantāku, pievieno piparus, lauru lapas, etiķi, cukuru un sāli.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Asā tomātu mērce - 100.g
  • Kartupeļu ciete - 1/2.tējk.
  • Augu eļļa - 30.g
  • 1 šķēlīte pētersīļa un selerija saknes
  • Sīpols - 1.gab
  • Burkāni - 2.gab
  • Augu eļļa cepšanai
  • Sāls
  • Kviešu milti - 1.ēd.k.
  • Svaiga zivju fileja (menca, līdaka vai zandarts) - 300.g
  • Ūdens