Ķirbju salāti
Kīrbjus sagriež šķēlītēs, nomizo, atdala sēklotni. Ar robotu sakņu nazīti sagriež četrstūrainos vai kubveida gabaliņos vai izveido lodītes ar dārzeņu dobjamo karotīti. Cukuru, ūdeni, etiķi savāra sīrupā, kam pieliek kanēļa miziņu un krustnagliņas. Sīrupā liek ķirbjus, vāra lēni, līdz ķirbji caurspīdīgi. Tad atdzesē, liek salātu traukos un pasniedz pie teļa gaļas, zivju, mājputnu, medījumu ēdieniem.
Sastāvdaļas
- Kanēlis - 1,5.g
- Krustnagliņas - 3.gab
- Ūdens - 150.g
- Etiķis 3% - 150.g
- Cukurs - 120.g
- Ķirbji - 300.g