Melleņu zupa ar klimpām - īstākais laiks šim saldēdienam!
Mellenes ir ienākušās, laiks klimpām!
Verdošam ūdenim pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas, tad pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra atdzesē. Pirms pasniegšanas zupai pievieno atsevišķi izvārītas klimpas.
Klimpām 1 olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno 1 glāzi pienu, 260 g miltus un samaisa. Ar karoti atdala no mīklas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz tās uzpeld. Pēc tam vārīšanu turpina vēl 2 minūtes.
Sastāvdaļas
- Mellenes - 400.g
- Kviešu milti - 250.g
- Sāls, cukurs
- Ola - 1.gab
- Piens - 1.glāze
- Ūdens - 6.glāzes
- Kartupeļu ciete - 2.ēd.k.
- Cukurs - 100.g