Saldais kārumniekam - karsēts karameļu ķīselis ar pienu
Ņemam katliņu ar biezāku dibenu. Ieberam cukuru un karsējam tik
ilgi, līdz veidojas brūna karamele. Otrā katliņā uz lēnas uguns
sildām 1.5 l piena. Kad piens sasilis, to pielej pie
karameles (nebaidies, ja karamele paliek cieta un saiet lielā
kunkulī, turpinot karsēt tā ļoti smuki izkusīs). Tiklīdz karamele
ir izkususi, tai pievienojam kartupeļu cieti, ko izšķīdina pienā.
Sagaidām pirmo burbuli un gardais saldais ir gatavs. Pasniedz
atdzesētu ar pienu.
Lai labi garšo : )
Iesūtījusi:
Inese Stuģe, recepšu konkursa
dalībniece
Sastāvdaļas
- Piens - 1 1/2.litri
- Cukurs - 1.glāze
- Kartupeļu ciete - 4 - 5.ēdamkarotes