Saldais kārumniekam - karsēts karameļu ķīselis ar pienu

FOTO: Shutterstock.com

Ņemam katliņu ar biezāku dibenu. Ieberam cukuru un karsējam tik ilgi, līdz veidojas brūna karamele. Otrā katliņā uz lēnas uguns sildām  1.5 l piena. Kad piens sasilis, to pielej pie karameles (nebaidies, ja karamele paliek cieta un saiet lielā kunkulī, turpinot karsēt tā ļoti smuki izkusīs). Tiklīdz karamele ir izkususi, tai pievienojam kartupeļu cieti, ko izšķīdina pienā. Sagaidām pirmo burbuli un gardais saldais ir gatavs. Pasniedz atdzesētu ar pienu.
      Lai labi garšo : )

 

Iesūtījusi:

Inese Stuģe, recepšu konkursa

Iedod ko garšīgu! 

Reklāma
Reklāma

  dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Piens - 1 1/2.litri
  • Cukurs - 1.glāze
  • Kartupeļu ciete - 4 - 5.ēdamkarotes