Putota olbaltuma un vaniļas mērces deserts
Olu baltumus ar pusi cukura saputo stingrās putās, ar karoti pikām liek verdošā pienā vienā kārtā un apgrozot izkarsē 3 - 5 minūtes. Pēc tam pikas ar putu karoti no piena izņem, kārto dziļos deserta šķīvjos. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pieliek vanilīnu, atšķaida ar pienu, kurā karsēja olu baltumus, maisot karsē, līdz mērce nedaudz sabiezē, un pārlej olbaltuma pikām vai otrādi - vispirms dziļos deserta šķīvjos ielej mērci un tajā ieliek olbaltuma pikas. Pasniedz atdzesētu.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Cukurs - 100.g
- Olas - 4.gab
- Piens - 600.g
- Vanilīns vai vanilīna cukurs