Rīsi ar mandelēm
Gatavošanas laiks: apm. 40 minūtes
Rīsus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Pievieno pienu un vāra, līdz putra sabiezē.
Putru atdzesē.
Mandeles pārlej ar verdošu ūdeni, noņem miziņas un sasmalcina. Saldo krējumu saputo stingrās putās.
Sajauc sasmalcinātās mandeles ar cukuru un vaniļas cukuru. Sagatavoto maisījumu pievieno rīsu putrai. Uzmanīgi iecilā putukrējumu.
Liek saldā ēdiena trauciņos un pasniedz ar ievārījumu.
Pieaugušajiem šo saldo ēdienu var papildināt ar mandeļu liķieri.
Sastāvdaļas
- Rīsi - 70.g
- Piens - 500.g
- Mandeles - 30.g
- Saldais krejums - 200.g
- Cukurs - 1.ēd.k.
- Vaniļas cukurs - 1 -2.tējk.
- Ķiršu vai kāds cits ievārījums