Saldais zemnieku gaumē
Būtu ļoti labi, ja rupjmaize būtu nobriedusi, bet āboli gan
skābie, gan saldskābie, tas piedod saldajam labāku garšu.
Tātad rupjmaizi sagriežam 1 x 1 cm lielos kubiņos, ābolus
šķēlītēs.
Saldo gatavo čuguna pīlē. Pīles dibenu izklājam ar margarīna
šķēlītēm, tām pa virsu liekam rupjmaizes kārtu (tā lai nosegtu
dibenu), tālāk liekam ābolu kārtu, to bagātīgi nokaisām ar cukuru
un kanēli. Un atkal liekam rupjmaizi - ābolus - cukuru. Pēdējai
kārtai jābūt rupjmaizei. Tai pa virsu uzberam cukuru un atkal
noklājam ar margarīna šķēlītēm.Liekam bez vāka, jau iepriekš
uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz kādām 30 - 40 min.
Pasniedz atdzisušu ar pienu.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Rupjmaize - 1.kukulītis
- Āboli - 5 - 6.gab.
- Margarīns - 100.gr
- Cukurs
- Kanēlis