Saldais zemnieku gaumē

FOTO: Inese Stuģe

Būtu ļoti labi, ja rupjmaize būtu nobriedusi, bet āboli gan skābie, gan saldskābie, tas piedod saldajam labāku garšu.
Tātad rupjmaizi sagriežam 1 x 1 cm lielos kubiņos, ābolus šķēlītēs.
Saldo gatavo čuguna pīlē. Pīles dibenu izklājam ar margarīna šķēlītēm, tām pa virsu liekam rupjmaizes kārtu (tā lai nosegtu dibenu), tālāk liekam ābolu kārtu, to bagātīgi nokaisām ar cukuru un kanēli. Un atkal liekam rupjmaizi - ābolus - cukuru. Pēdējai kārtai jābūt rupjmaizei. Tai pa virsu uzberam cukuru un atkal noklājam ar margarīna šķēlītēm.Liekam bez vāka, jau iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz kādām 30 - 40 min.
Pasniedz atdzisušu ar pienu.
Lai labi garšo : )

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Rupjmaize - 1.kukulītis
  • Āboli - 5 - 6.gab.
  • Margarīns - 100.gr
  • Cukurs
  • Kanēlis