Svētku augļu salāti
Gatavošanas laiks: 20 - 25 min + ievilkšanās
4 personām
Uzkarsē vīnu, ananasu sulu un piparmētras. Atdzesē. Kivi nomizo un sagriež šķēlītēs. Mango sagriež daiviņās, izņem kauliņu. Daiviņas nomizo. Ananasus sagriež. Zemenes pārgriež uz pusēm. Visu kārto 1 lielā vai 4 mazos trauciņos. Pārlej ar mērci. Uz dažām stundām liek vēsumā.
Izkausē šokolādi un tajā līdz pusei iemērc katru ķirsi. Kad šokolāde uz ķiršiem atdzisusi un sabiezējusi, ar tiem rotā salātus.
Salātus var gatavot arī no konservētiem persikiem, bumbieriem un ananasiem. Ja ir vēlēšanās, mērcei var pievienot liķieri. Brīnišķīga piedeva būs saldējums.
Sastāvdaļas
- Kivi - 2.gab
- Mango - 1.gab
- Konservētas ananasu šķēlītes apm. - 400.g
- Svaigas vai saldētas zemenes apm. - 230.g
- Mērcei: baltvīns vai ābolu sula - 150.g
- Ananasu sula no konserviem - 100.g
- Maltas piparmētras - 1/2.tējk.
- Rotājumam: šokolāde, ķirši - 1/2.tējk.