Aprikozes ar maskarpones sieru
Porcijas: 6 - 8
Gatavošanas: 40 - 45 min
Lielā katlā uz lēnas uguns ūdenī izšķīdina cukuru un uzvāra. Pievieno aprikozes un vāra 10 - 15 minūtes, līdz aprikozes mīkstas un izveidojies sīrups. Pievieno citrona sulu un noņem no uguns. Ar putu smeļamo karoti aprikozes liek uz šķīvja un atdzesē. Katru aprikozi iegriež un pilda ar sieru. Pildītās aprikozes kārto uz šķīvja. Pārlej sīrupu un pārkaisa ar pistācijām.
Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006
Sastāvdaļas
- Cukurs - 600.g
- Ūdens - 750.g
- Rūpīgi izmērcētas žāvētas aprikozes - 500.g
- Svaigi spiesta citrona sula - 1.ēd.k.
- Maskarpones siers - 500.g
- Sakapātas pistācijas - 200.g