Dzērveņu kēksi ar magonēm
Ļoti garšīgi kēksi ar bagātu garšas un aromāta buķeti!
Uz nelielas uguns pannā izkausējiet sviestu. Nedaudz atdzesējiet,
tad sakuliet ar krējumu. Pievienojiet olas un vaniļas
ekstraktu.
Citā bļodā sajuciet miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, cukuru un
magones. Savienojiet abus maisījumus un pievienojiet dzērvenes.
Lejiet ar sviestu ieziestās formiņās un cepiet sakarsētā
cepeškrāsnī uz 180 grādiem apmēram 20-25 min, līdz ir gatavs (
gatavību var noteikt ar kociņa palīdzību - ja iedurot un izņemot no
mīklas kociņš paliek sauss, tad gatavs). Pasniedziet siltus ar
kļavu sīrupu.
Lai labi garšo!
Iesūtījusi: Maria Garcia, recepšu konkursa Pārvērt dzērveni! dalībniece
Sastāvdaļas
- Skābs krējums - 280.ml
- Magones - 4.tējk.
- Cukurs - 200.gr
- Sāls - 1/2.tējk.
- Soda - 1.tējk.
- Kviešu milti - 280.gr
- Cepamais pulveris - 2.tējk.
- Vaniļas ekstarkts - 1.tējk.
- Lielas olas - 2.gb
- Sviests - 100.gr
- Dzērvenes - 140.gr