Mīkstās piparkūkas. Recepte
Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā ieber sasmalcinātas garšvielas (garšvielu maisījumu), lielāko daļu izsijāto miltu un sakuļ. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, izšķīdinātu raugu, pārējos miltus un samaisa. Mīklu lej uz ietaukotas plāts apmēram 1 - 1,5 cm biezā slānī, uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, ja vēlas, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem, un cep cepeškrāsnī mērenā siktunā. Atdzisušu sagriež četrstūra gabaliņos.
Garšvielu maisījums:
½ tējk. kanēļa
10 krustnagliņas
5 graudiņi kardamona
sarīvēts muskatrieksts un 1 tējk. ingvera
1 tējk. koriandra
5 piparu graudiņi
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Garšvielu maisījums
- Raugs - 25.g
- Kviešu milti - 400.g
- Olas - 2.gab
- Sviests - 100.g
- Cukurs - 100.g
- Sīrups vai medus - 400.g
- 1 ola pārziešanai
- Rieksti