Medus rieksti
Medu uzvāra ar cukuru, ūdeni un krējumu, pieliek garšvielas (kanēlis, no puscitrona vai pusapelsīna norīvēta miziņa, pa naža galam kardamona, krustnagliņu un balto piparu), miltus, spirtu, cepamo pulveri. Labi samīca, izveido nelielas bumbiņas un cep mērenā siltumā apm. 10 - 15 minūtes.
Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992 (Oriģinālizdevums 1937)
Sastāvdaļas
- Medus - 400.g
- Cukurs - 200.g
- Salds krējums - 1/2.gl
- Spirts - 1/4.gl
- Milti - 750.g
- Garšvielas
- Cepamais pulveris - 1.tējk.
- Ūdens - 2.ēd.k.