Piparkūkas ar ķiršiem un āboliem

FOTO: Shutterstock.com

 

Piparkūkas sasmalcina un uz 2 stundām iemērc sarkanvīnā. Olas ar cukuru puto karsta ūdens peldē, līdz veidojas krēmveida konsistence. Tad atdzesē auksta ūdens peldē. Saldo krējumu saputo, pievieno vīnā mērcētās piparkūkas, olu - cukura masu. Pilda kēksa formā, uz 8 stundām liek saldētavā.

Ķiršu sīrupā iemaisa kartupeļu miltus. Ķiršu ogas ar nedaudz cukuru uzvāra, pielej ķiršu sīrupa un kartupeļu miltu maisījumu, uzkarsē. Kēksa formu izņem no saldētavas, uzmanīgi izņem piparkūku - ķiršu maisījumu, sagriež šķēlēs. Pasniedz ar ķiršogām, āboliem no kompota, ābolu saldējumu, pārkaisa ar kakao.

 

Iesūtījusi: Māra Kļava, recepšu konkursa Paslēp ābolus un piparkūkas našķos dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ābolu kompots
  • Olas - 8.gab
  • Kakao
  • Saldējums (vislabāk ābolu)
  • Piparkūkas - 200.g
  • Sarkanvīns - 1/8.l
  • Cukurs - 200.g
  • Saldais krejums - 1.l
  • Kartupeļu milti - 2.tējk.
  • Konservēti skābie ķirši bez kauliņiem - 500.g
  • Cukurs