Piparkūkas ar ķiršiem un āboliem
Piparkūkas sasmalcina un uz 2 stundām iemērc sarkanvīnā. Olas ar cukuru puto karsta ūdens peldē, līdz veidojas krēmveida konsistence. Tad atdzesē auksta ūdens peldē. Saldo krējumu saputo, pievieno vīnā mērcētās piparkūkas, olu - cukura masu. Pilda kēksa formā, uz 8 stundām liek saldētavā.
Ķiršu sīrupā iemaisa kartupeļu miltus. Ķiršu ogas ar nedaudz cukuru uzvāra, pielej ķiršu sīrupa un kartupeļu miltu maisījumu, uzkarsē. Kēksa formu izņem no saldētavas, uzmanīgi izņem piparkūku - ķiršu maisījumu, sagriež šķēlēs. Pasniedz ar ķiršogām, āboliem no kompota, ābolu saldējumu, pārkaisa ar kakao.
Iesūtījusi: Māra Kļava, recepšu konkursa Paslēp ābolus un piparkūkas našķos dalībniece
Sastāvdaļas
- Ābolu kompots
- Olas - 8.gab
- Kakao
- Saldējums (vislabāk ābolu)
- Piparkūkas - 200.g
- Sarkanvīns - 1/8.l
- Cukurs - 200.g
- Saldais krejums - 1.l
- Kartupeļu milti - 2.tējk.
- Konservēti skābie ķirši bez kauliņiem - 500.g
- Cukurs