Piena konfektes (Gotiņas)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vāra pienu (krējumu) ar cukuru un vanilīnu, maisot pievieno sviestu, karsē, līdz sīrups sabiezē. Masai jābūt biezai, gaiši brūnai. Šķīvi vai pergamentu pārziež ar sviestu, izlej masu 1 cm biezumā, atdzesē, sagriež vēlamos gabaliņos.

Sīrupam var pievienot 100g apgrauzdētu sasmalcinātu riekstu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Piens vai salds krējums - 1.glāze
  • Cukurs - 1.glāze
  • Sviests - 1.ēd.k.
  • Vanilīns
  • Sviests pergamenta papīra pārziešanai