Žāvētu augļu krēms
Žāvētus augļus noskalo, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un lēni vāra, līdz augļi izšķīduši. Plūmēm iepriekš izņem kauliņus. Augļus izberž caur sietu un masu atdzesē. Krējumu saputo, putojot pievieno izšķīdinātu želatīnu, augļu masu un sasmalcinātus, apgrauzdētus riekstus, sarecina. Pasniedz saldēdiena trauciņos, nedaudz pārlietu ar salda krējuma sīrupu.
(Sīrupa recepti atradīsi: Receptes/Saldēdieni/Saldās zupas un mērces/Saldā krējuma sīrups)
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Žāvēti augļi (plūmes, āboli) - 50.g
- Ūdens - 200.g
- Cukurs - 40.g
- Saldais krējums (35%) - 100.g
- Lazdu riekstu kodoli - 20.g
- Želatīns - 2 - 3.g