Mandeļkūka ar saldējumu
Gatavošanas laiks: apm. 1 st, no tās 40 min krāsnī
8 - 10 gab
Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu dzeltenumus un pūdercukuru saputo baltās putās. Pievieno vaniļas cukuru, rīvētās citrona miziņas un kanēli. Mandeles samaļ un pievieno saputotajiem olu dzeltenumiem. Saputo baltumus un iecilā tos mīklā. Mīklu ielej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē ar 26 cm diametru. Mandeļkūku cep 175 grādos apmēram 40 minūtes.
Kūku atdzesē, neizņemot no veidnes. Apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar vaniļas saldējumu, kurš apbārstīts ar kanēli.
Kūku var izcept krietnu laiku pirms pasniegšanas. Ledusskapī tā veselu nedēļu nezaudēs ne sulīgumu, ne garšu.
Sastāvdaļas
- Olas - 6.gab
- Pūdercukurs - 160.g
- Vaniļas cukurs - 1/2.ēd.k.
- 1 nomazgāta citrona rīvētas miziņas
- Kanēlis - 1.tējk.
- Mandeles - 200.g