Biezpiena sacepums ar riekstiem un rozīnēm
Sviestu saputo ar cukuru, olu dzeltenumiem un citrona miziņu. Biezpienu saberž un pievieno saputotam sviestam, iejauc miltus, mannu, sakapātus riekstus, rozīnes. Olu baltumus saputo un iecilā biezpiena masā. Masu liek ieziestā un ar rīvmaizi pārkaisītā veidnē, nolīdzina virsējo kārtu un pārliek sviesta piciņas, cep cepeškrāsnī 30 minūtes.
Šo sacepumu var papildināt ar žāvētiem vai svaigiem augļiem. Sacepums labi garšo kā silts, tā arī atdzesēts ar putukrējumu vai saldo mērci.
Recepte no grāmatas: Biezpiena grāmata/Edīte Sēja. - Jumava
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 200.g
- Cukurs - 2 - 3.ēd.k.
- Olas - 2.gab
- Sviests - 30.g
- Milti - 2.ēd.k.
- Manna - 2.ēd.k.
- Riekstu kodoli - 1.ēd.k.
- Rozīnes - 20.g
- Citrona miziņa
- Rīvmaize, šķipsniņa sāls