Rupjmaizes kārtojums ar rīvētām brūklenēm un putukrējumu
4 porcijas
Rupjmaizi sarīvē, sajauc ar paredzēto cukura daudzumu. Tīrā pannā uzkarsē sviestu un maisot apcep rīvmaizi zeltaini brūnu. Atdzesē un pārkaisa ar kanēli. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Desertu kārto caurspīdīgos stikla traukos, lai labi būtu saredzamas kārtas. Vispirms liek daļu rupjmaizes , pēc tam kārtu ievārījuma, virs tā putukrējumu. Atkārto, līdz visi produkti izlietoti. Virsējai jābūt rudzu maizes kārtai, kuru noformē ar putukrējumu un ievārījuma "actiņām".
Rupjmaizes kārtojumu var pagatavot arī kopā vairākas porcijas, noformējot to kā torti. Ja kārtojumu atstāj uz nakti ledusskapī ievilkties, to var sagriezt glītos porciju gabaliņos. No šiem produktiem var pagatavot arī rupjmaizes krēmu. Tikai tad produktus samaisa un vēl pēc receptūras pievieno sagatavotu želatīnu. Rupjmaizes krēmu latviešu virtuvē pasniedz ar vaniļas mērci.
Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006
Sastāvdaļas
- Rudzu maize - 250.g
- Maltais kanēlis - 2.g
- Cukurs maizes apcepšanai - 40.g
- Sviests - 60.g
- Brūklenes rīvētas ar cukuru - 200.g
- Saldais krejums - 240.g
- Cukurs - 60.g
- Vaniļas cukurs.pēc garšas