Ķirbju un ābolu sacepums
Sastāvdaļas
- Ķirbji - 500.g
- Saldskābi āboli - 500.g
- Piens - 1.glāze
- Cukurs - 50.g
- Olas - 2.gab
- Manna - 60.g
- Sviests - 100.g
- Rīvmaize.g
- Kanēlis.g
Sarīvētu ķirbi sviestā (2 ēdamkarotes) sautē pusmīkstu, pievieno sarīvētus ābolus, cukuru, kanēli un vēl sautē 10 minūtes. Masu nedaudz atdzesē, pievieno pienā uzbriedinātu mannu, olu dzeltenumus, kas sakulti ar cukuru, un saputotus olu baltumus. Masu liek ietaukotās un ar rīvmaizi apkaisītās porciju veidnītēs, pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsnī 30 - 40 minūtes.
Recepte no grāmatas: Ikdienai un svētku galdam/Ņ. Masiļūne. – Rīga: Avots, 1982