Citrona šķēlītes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sviestu ar pūdercukuru saputo, pievieno izsijātus miltus, uz 1 stundu noliek aukstumā. Mīklu izveltnē, liek ieziestā pannā (25 cm diametrā) ar 2 - 3 cm maliņām, cep vidējā siltumā 20 minūtes. Olas, cukuru, citrona sulu, miziņu ar mikseri saputo, pārlej mīklai un turpina cept 20 - 25 minūtes vidējā siltumā. Izceptu pārkaisa ar pūdercukuru. Atdzisušu sagriež gabaliņos (2 cm platos).

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti - 2.glāzes
  • Sviests - 200.g
  • Pūdercukurs - 1/2.glāze
  • Olas - 4.gab
  • Cukurs - 2.glāzes
  • Citrona sula (vai cidoniju) - 4.ēd.k.
  • Rīvēta citrona miziņa - 1.ēd.k.