Vaniļas jeb olu krēms
Olas dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīnu, nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu. Trauku liek karsta ūdens peldē un karsē (70 - 80 grādos), līdz maisījums sabiezē. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisot izšķīdina un atdzesē līdz 30 grādiem. Krējumu saputo, pievieno olu un piena maisījumu, liek traukā un atdzesē. Pasniedz saldēdiena trauciņos ar augļu vai ogu sīrupu.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Cukurs - 30.g
- Saldais krējums (35%) - 100.g
- Piens - 40.g
- Želatīns - 4.g
- Vanilīns