Medus rauši
Mīklu gatavo ar ieraugu (sk. Receptes/Mīklu receptes/Rauga mīkla. Mīklas gatavošana ar ieraugu). Ieraugam pievieno sviestu, saberztus vārītus kartupeļus, samīca un uzraudzē. Uzrūgušu mīklu sadala gabaliņos (45 - 50 g), saveļ apļus, liek uz ieziestas plāts un uzraudzē. Tad katra rauša vidū iespiež padziļinājumu, liek tajā medus masu un cep.
Medus masa: sviestu ar medu uzvāra, pievieno sīki sakapātus riekstus, izmaisa un atdzesē, samaisa ar olu dzeltenumiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Rupjie kviešu milti - 500.g
- Piens - 200.g
- Raugs - 25.g
- Cukurs - 50.g
- Sviests - 100.g
- Vārīti kartupeļi - 150.g
- Sāls
- Medus masai:
- Medus - 100.g
- Sviests - 10.g
- Lazdu riekstu kodoli - 100.g
- Olu dzeltenumi - 2.gab