Ievārījuma kūka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Margarīnu saputo ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus. Saputotā masā iemaisa miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Mīklu atdzesē. Olu baltumus saputo ar cukuru, pievieno riekstus. Atdzesēto mīklu plānā kārtā liek uz plāts, kas pārklāta pergamentu. Plāts malās mīklu uzloka uz augšu. Mīklas plāksni pārziež ar biezo ievārījumu, virs tā pikām liek olu baltumu un riekstu masu. Vidēji karstā krāsnī cep 40 - 45 minūtes. Atdzesētu kūku sagriež četrstūrainos gabaliņos.

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Margarīns - 100.g
  • Cukurs - 100.g
  • Vaniļa vai citrona miziņa
  • Olas - 2.gab
  • Milti - 1.glāze
  • Cepamais pulveris
  • Pildīšanai:
  • Cukurs - 1/2.glāze
  • Kapāti rieksti - 1/2.glāze
  • Biezs ievārījums - 1 1/2.glāze