Vārīta pasha ar svaigiem augļiem

FOTO: Shutterstock.com

Biezpienu notecina. Sauso biezpiena masu liek caurdurī un ar karoti vai roku izberž smalku un graudainu biezpienu. Biezpienu var malt gaļas mašīnā. Olu dzeltenumus ar cukuru puto, līdz tie kļuvuši gandrīz balti. Ūdens peldē uzkarsē saldo krējumu, lēni maisot pieliek saputotus olu dzeltenumus, turpina karsēt un maisīt, līdz masa sabiezē. Masu atdzesē, pievieno izberzto biezpienu, izkausētu sviestu, rozīnes, vanilīncukuru, sāli.

Rūpīgi samaisa. Izvēlēto formu (vislabāk puķupodiņu) izklāj ar mitru marli, iepilda sagatavoto masu, marli virspusē uzloka. Formai uzliek slogu, liek ledusskapī. Pēc 6 - 8 stundām izņem no ledusskapja, noņem slogu, pashu apgāž uz šķīvja, noņem formu un marlīti. Rotā ar augļiem, ogām, dekoratīvajām skaidiņām, riekstiem, cukātiem. Pashu gatavošanas procesā, izmantojot sīrupu vai izkausētu želeju, var arī iekrāsot.

Reklāma
Reklāma