Cepumi trusīši
No minētā apjoma sanāks 20 cepumi trusīšu siluetā. Raugu sadrupina
bļodā. Pievieno pienu un margarīnu, maisa, līdz raugs izšķīst.
Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Pievieno viegli sakultas
olas. Pamazām iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas
malām. Pārsedz ar dvieli un atstāj mīklu uzrūgt 20-30 minūtes.
Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas
apkaisīta ar miltiem. Sadala mīklu uz pusēm. Vienu mīklas daļu
sadala 20 lielākos un 20 mazākos gabaliņos, lai veidotu trusīšus:
lielākais gabaliņš ķermenim, bet mazākais – galvai. No otras mīklas
daļas veido ausis un ķepas. Saliek kopā visas trusīšu silueta
sastāvdaļas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē
trusīšus ar sakultu olu. No rozīnēm un lazdu riekstiem veido
trusīšu sejiņas, actiņām izmantojot rozīnes, bet deguniem – lazdu
riekstus. Atstāj uzrūgt 20 minūtes telpā, kurā nav caurvēja. Cep
cepeškrāsns vidusdaļā 200°C 15 minūtes. Gatavās maizītes izņem no
krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē istabas temperatūrā. Pirms
pasniegšanas uzkaisa pūdercukuru. No mīklas var veidot arī vienu
lielu trusi un pasniegt to, sagrieztu šķēlēs. Var mīklu izmantot
arī vienkāršu, apaļu maizīšu cepšanai.
Sastāvdaļas
- Raugs - 25.g
- Remdens ūdens - 250.ml
- Izkausēts margarīns - 100.ml
- Dansukker baltāais cukurs - 100.ml
- Dansukker vaniļas cukurs - 2.tējkarotes
- Olas - 3.gb
- Sāls
- Kviešu milti - 600.g
- Rozīnes - 40.gb
- Lazdu rieksti - 20.gb