Jautrie jēriņi
No minētā daudzuma sanāks apmēram 20 cepumi jēriņu siluetā. Bļodā
sajauc miltus, sasmalcinātus lazdu riekstus, sāli, pūdercukuru un
vaniļas cukuru. Margarīnu vai sviestu sagriež gabaliņos un kopā ar
olas dzeltenumu iestrādā sausajā maisījumā. Aptin mīklu ar pārtikas
plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Apkaisa darba virsmu
ar miltiem un izrullē mīklu 5 mm biezumā. Izgriež no mīklas jēra
figūriņas un apsmērē tās ar olas baltumu. Saberztās mandeles caur
ķiploku spiedi izspiež uz cepumu virskārtas. No mandeļu pusītēm
veido jēriņiem ausis. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C apmēram 10
minūtes. Atstāj atdzesēties istabas temperatūrā. Sajauc pūdercukuru
ar pāris pilēm ūdens, veidojot glazūru bieza krējuma konsistencē,
un, izmantojot dekorēšanas uzgali vai no maisiņa izgatavotu tūtiņu,
iezīmē jēriņiem acis un degunu. Ja vēlas, glazūrai pievieno
dabiskas sulas – piemēram, biešu, upeņu, burkānu, tā iegūstot
krāsainas glazūras.
Sastāvdaļas
- Kviešu milti - 150.g
- Sasmalcināti lazdu rieksti - 50.g
- Dansukker vaniļas cukurs - 2.tējkarotes
- Sāls
- Olas dzeltenums - 1.gb
- Olas baltums - 1.gb
- Sviests vai margarīns - 125.g
- Saberzta mandeļu pasta - 200.g
- Blanšētas mandeles - 50.g
- Ūdens