Smilšu mīklas cepumi
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā
vai aptin ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 30
minūtes. Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 2-3 mm
biezumā. Izspiež vai izgriež no mīklas figūriņas un liek tās uz
cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā
200°C apmēram 15 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā. Cepumus
sadala divās daļās.
Uz lēnas ugums izkausē sviestu vai margarīnu, pievieno sadrupinātu
šokolādi un ļauj, lai izkūst. Atdzesē apmēram stundu, tad ar
mikseri sakuļ atdzesēto masu. Uzklāj to pusei cepumu, tad otru pusi
cepumu viegli uzspiež pirmajiem virsū.
Sajauc dekorēšanai paredzētās sastāvdaļas un dekorē cepumus,
izmantojot savu fantāziju.
Padoms. Cepumus var pasniegt arī bez pildījuma. Dažos cepumos var
izspiest caurumus un izmantot cepumus kā piekarināmas Lieldienu
dekorācijas.
Sastāvdaļas
- Kviešu milti - 250.g
- Sasmalcinātas mandeles - 50.g
- Dansukker „farīna” cukurs - 150.g
- Dansukker vaniļas cukurs - 1.ēdamkarote
- Ola - 1.gb
- Sviests vai margarīns - 200.g
- Augstas kvalitātes baltā vai piena šokolāde - 200.g
- Dansukker baltais pūdercukurs vai dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu - 300.g
- Ūdens vai augļu sula - 30.ml