Ābolu kūka ar citronu
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež daiviņās, apslaka ar
citronu sulu. Apber ar 3 tējk. cukura. Trauku apklāj.
Mikserī saputo sviestu ar atlikušo cukuru līdz gaišumam. Pievieno
pa vienam olu dzeltenumus; pēc katras olas dzeltenuma pievienošanas
puto 1 minūti. Pakāpeniski kuļot, pievieno citrona miziņu un
citrona sulu.
Sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pienu sajauc ar 15 ml ruma.
Sviesta maisījumā pamīšus iejauc miltus ar cepamo pulveri un piena
- ruma maisījumu.
Labi saputo olu baltumus, bet ne līdz pilnīgam stingrumam un iejauc
masā. Sagatavoto masu liek formā. Virsū liek ābolu daiviņas, ar
otiņu pārklāj ar eļļu. Cep 180 grādu temperatūrā 40 minūtes.
Atdzesē 10 min. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz viegli siltu ar
putukrējumu.
Sastāvdaļas
- Skābi āboli (vidēja lieluma) - 3.gab
- Citronu sula - 1/2.tase
- Cukurs - 250.g
- Mīksts sviests - 3.tējk.
- Olas - 2.gab
- Citrona miziņa - 1.tējk.
- Milti - 1 - 1 1/2.tase
- Cepamais pulveris - 1.tējk
- Piens - 3/4.tases
- Eļļa - 1.tējk.
- Rums - 15.ml