Vaniļas kūka
apm. 8 gabali
Ieziež apaļu formu. Sakarsē krāsni līdz 200°C.
Sakuļ olas un cukuru irdenās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru
un cepamo pulveri un uzmanīgi iejauc mīklu. Pielej ūdeni.
Ielej mīklu formā un pārkaisa ar sasmalcinātajiem riekstiem. Cep
krāsns vidusdaļā apmēram 40 minūtes. Silto kūku pārkaisa ar
šokolādes drumslām. Ļauj, lai tā uz restēm atdziest.
Sajauc taukvielas un pienu katliņā un ļauj intensīvi vārīties 3
minūtes. Piemaisa klāt vaniļas cukuru.
Sagriež kūku uz pusēm un izklāj maisījumu uz abām virsmām. Saliek
kūku kopā.
Sastāvdaļas
- Olas - 3.gab
- Cukurs - 300.ml
- Kviešu milti - 300.ml
- Vaniļas cukurs - 2.tējk.
- Cepamais pulveris - 2.tējk.
- Verdošs ūdens - 100.ml
- Pildījumam:
- Sviests vai margarīns - 125.g
- Piens - 100.ml
- Vaniļas cukurs - 3.tējk.
- Rotājumam
- Drupināti rieksti - 100.ml
- Drupināta piena šokolāde - 50.ml