Amerikāņu šokolādes kūka
10-12 porcijas
Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ietauko lielo, apaļo kūkas formu un
izkaisa to ar rīvmaizi.
Katlā izkausē sviestu. Pievieno sadrupinātos cepumus (vēlams no
rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai
auzu pārslu cepumus) un ļauj maisījumam atdzist.
Sadrupina 125 g tumšās šokolādes kopā ar valriekstiem.
Sajauc cepumu maisījumu ar sadrupināto šokolādi un riekstiem.
Nepārtraukti maisot, katlā izkausē pārējos 125 g tumšās šokolādes,
pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens.
Sajauc niedru cukuru, sodu, miltus, skābo krējumu, olas un
izkausēto šokolādi bļodā un sakuļ līdz viendabīgai masai.
Cepamformā ielej mīklu, tad pieliek cepumu maisījumu (tas iegrimst
mīklā).
Cep krāsns vidusdaļā apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas virsmu
pārber ar pūdercukuru. Var pasniegt arī ar putukrējumu vai svaigām
ogām.
Sastāvdaļas
- Tumša šokolade - 125.g
- Tumša šokolade - 125.g
- Sviests - 100.g
- Kviešu milti - 350.ml
- Soda - 1.tējk.
- Skābs krējums - 300.ml
- Olas - 4.gab
- Lobīti valrieksti - 100.g
- Formai: sviests un rīvmaize