Vasaras torte
12 gabali
1. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Iezied un izkaisi ar miltiem
cepamo pannu.
2. Sakul olas un cukuru baltās, irdenās putās.
3. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un uzmanīgi
pievieno olas un cukura putām.
4. Pielej ūdeni. Izklāj mīklu uz cepamās pannas un cep krāsns
vidusdaļā apmēram 15–20 minūtes. Ar sērkociņu pārbaudi, kā kūka
izcepusies. Ļauj atdzist.
5. Sagriez kūku divās daļās tā, lai viena daļa ir 2/3 liela, bet
otra – 1/3 liela. Sagriez mazāko daļu lielākā un mazākā daļā.
6. Sakul kopā pildījuma krējumu un pūdercukuru. Saspaidi zemenes un
pievieno putukrējumam.
7. Uzliec vislielāko kūkas gabalu uz trauka, kas izklāts ar kūku
papīru. Pārklāj pāri pildījumu. Uzliec nākamo mazāko gabalu pirmā
gabala vidū un pārklāj pāri pildījumu. Uzliec pēdējo gabalu un
pārklāj atlikušo pildījumu.
8. Sakul rotājumam domāto krējumu un ar garnētāju uzklāj uz kūkas
putukrējumu. Rotā ar zemenēm.
Sastāvdaļas
- Olas - 6.gab
- Cukurs - 400.ml
- Vaniļas cukurs - 2.tējk.
- Kviešu milti - 600.ml
- Cepamais pulveris - 1.tējk.
- Verdošs ūdens - 125.ml
- Pildījums:
- Salds krējums - 500.ml
- Pūdercukurs - 50.ml
- Zemenes - 1 1/2.l
- Rotajumam:
- Salds krējums - 300.ml
- Zemenes - 1.l