Augļu salāti ar putukrējumu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ābolus sagriež 4 daļās un izņem serdi. Mīkstumu sagriež šķēlītēs. Apelsīnus nomizo, sagriež apaļās škēlēs un noņem balto, plāno miziņu. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Valriekstus sakapā. Liek salātu traukā un viegli izcilā. Krējumam pievieno vaniļu un stingri saputo, uzmanīgi iecilā apelsīnu sulu un liķieri. Krējumu dekoratīvi saliek uz salātiem.

Receptes sastāvdaļas var variēt.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Vidēji skābi āboli - 2.gab
  • Lieli apelsīni - 2.gab
  • Tumšās vīnogas - 200.g
  • Valriekstu kodoli - 20.g
  • Salds krējums - 1/4.glāze
  • Apelsīnu sula - 2.ēd.k.
  • Apelsīnu liķieris - 20.ml
  • Vaniļas cukurs