Apgāztā rabarberu kūka

Vienkārša, skaista un garšīga kūka. Kad rabarberu laiks jau garām, tai vari izmantot citus augļus vai ogas.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

12 gabaliņi
50 minūtes sagatavošanai


1. Visas sīrupam paredzētās sastāvdaļas liec mazā katliņā un vāri piecas minūtes. Noliec malā.
2. Sagatavo taisnstūrveida 25x15 cm cepamo formu. Iezied ar sviestu un izkaisi ar miltiem. Ielej tajā sagatavoto sīrupu. Rabarberus nomizo un sagriez 15 cm garos gabalos, ko liec citu pie cita formā ar sīrupu.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sviestu saputo ar cukuru un citrona miziņu. Pa vienai ieputo olas. Iemaisi miltus un beigās pienu. Liec mīklu uz rabarberiem, nedaudz izlīdzini un cep krāsnī aptuveni 30 minūtes. Kad kūka gatava, ar nazi viegli apslidini gar formas malu, lai atdalītu pielipušo mīklu. Kūku izgāz uz dēlīša vai liela šķīvja. Vari pasniegt gan siltu, gan atdzesētu. Siltai kūkai labi piestāvēs karote saputota krējuma vai saldējums.

Recepte:  Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sīrupam:
  • Sviests - 50.g
  • Cukurs - 100.g
  • Ūdens - 2.ēd.k.
  • Kanēlis.šķipsniņa
  • Kūkai:
  • Rabarberi ap - 400.g
  • Mīksts sviests - 130.g
  • Nedaudz sviesta formas ieziešanai
  • Cukurs - 130.g
  • Smalki rīvēta citrona miziņa - 1/2.tējk.
  • Olas - 2.gab
  • Milti - 130.g
  • Nedaudz milti formas ieziešanai
  • Piens - 100.ml