Apgāztā rabarberu kūka
Vienkārša, skaista un garšīga kūka. Kad rabarberu laiks jau garām, tai vari izmantot citus augļus vai ogas.
12 gabaliņi
50 minūtes sagatavošanai
1. Visas sīrupam paredzētās sastāvdaļas liec mazā katliņā un vāri
piecas minūtes. Noliec malā.
2. Sagatavo taisnstūrveida 25x15 cm cepamo formu. Iezied ar sviestu
un izkaisi ar miltiem. Ielej tajā sagatavoto sīrupu. Rabarberus
nomizo un sagriez 15 cm garos gabalos, ko liec citu pie cita formā
ar sīrupu.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sviestu saputo ar cukuru
un citrona miziņu. Pa vienai ieputo olas. Iemaisi miltus un beigās
pienu. Liec mīklu uz rabarberiem, nedaudz izlīdzini un cep krāsnī
aptuveni 30 minūtes. Kad kūka gatava, ar nazi viegli apslidini gar
formas malu, lai atdalītu pielipušo mīklu. Kūku izgāz uz dēlīša vai
liela šķīvja. Vari pasniegt gan siltu, gan atdzesētu. Siltai kūkai
labi piestāvēs karote saputota krējuma vai saldējums.
Recepte: Ieva Salmane,
stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Sīrupam:
- Sviests - 50.g
- Cukurs - 100.g
- Ūdens - 2.ēd.k.
- Kanēlis.šķipsniņa
- Kūkai:
- Rabarberi ap - 400.g
- Mīksts sviests - 130.g
- Nedaudz sviesta formas ieziešanai
- Cukurs - 130.g
- Smalki rīvēta citrona miziņa - 1/2.tējk.
- Olas - 2.gab
- Milti - 130.g
- Nedaudz milti formas ieziešanai
- Piens - 100.ml