Mandeļkūka ar zemenēm
Gatavošanas laiks: 1 st 15 min., no tām mīkla 30 min. vēsumā un 40 min. cepeškrāsnī
6 - 8 gab.
Mīklas sastāvdaļas samaisa ar rokām vai mikseri. Uz pusstundu ievieto ledusskapī. Taukvielas un cukuru saputo baltās un stingrās putās. Pievieno olu un mandeles. Mīklu liek kūkas formā ar noņemamām malām, kuras diametrs ir apmēram 26 cm. Lai mīkla nenotecētu, to no iekšpuses piespiež pie formas malām ar alumīnija folijas strēmeli. Kūkas pamatni cep 225 grādos apmēram 10 minūtes. Noņem foliju. Pilda ar mandeļu maisījumu. Cep 170 grādos apm. 30 min., līdz pildījums sabiezējis. Rotā ar ogām vai augļiem.
Sastāvdaļas
- Kviešu milti apm. - 170.g
- Pūdercukurs - 3.ēd.k.
- Margarīns vai sviests - 25.g
- Ola - 1.gab
- Pildījumam:
- Maltas mandeles - 150.g
- Margarīns vai sviests - 150.g
- Cukurs apm. - 130.g
- Ola - 1.gab
- Zemenes apm. - 500.g
- Vai citas ogas, augļi