Citrona rulete

Citronus var aizstāt ar apelsīniem vai laima augļiem.

Citrona rulete

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • Olas - 3.gab
  • Cukurs - 130.g
  • Kartupeļu milti - 75.g
  • Cepamais pulveris - 1.tējk.
  • Kokosriekstu skaidiņas - 50.g
  • Pildījumam:
  • Želatīns - 2.tējk.
  • Olu dzeltenumi - 2.gab
  • Cukurs - 85.g
  • Divu citronu sula
  • Rīvēta miziņa no viena citrona
  • Saldais krejums - 200.g
  • Rotajumam:
  • Kokosriekstu skaidiņas - 100.g
     


Pagatavošana
 

Gatavošanas laiks: apmēram 30 min, no tām 5 min. krāsnī + 1 stunda vēsumā.

Reklāma
Reklāma

Olas un cukuru sakuļ stingrās putās. Kartupeļu miltus samaisa ar cepamo pulveri un kokosriekstu skaidiņām. Iemaisa saputotajās olās. Uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, ar mīklu noklāj 30x40 cm lielu laukumu. Cep krāsns vidusdaļā 250 grādos apmēram 5 minūtes. Cepamo papīru apkaisa ar rotājumam domātajām kokosriekstu skaidiņām. Uz papīra liek izcepto plātni. Želatīnu 10 minūtes briedina aukstā ūdenī. Saputo dzeltenumus un cukuru. Pievieno citronu sulu un miziņas. Želatīnam nolej lieko ūdeni, kausē mikroviļņu krāsnī vai uz lēnas uguns. Nedaudz atdzesē, un visu laiku maisot, pievieno dzeltenumiem. Saputo krējumu. Iemaisa olu dzeltenumos. Nedaudz atdzesē. Ar krēmu apziež mīklas plātni un saritina. Apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un citrona miziņām. Gatavu ruleti stundu tur vēsumā.