Krējuma kēkss
Gatavošanas laiks: apm. 1 st, no tās apm. 45 min krāsnī
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus samaisa ar cukuru. Pievieno miltus un citrona miziņas. Krējumu iemaisa dzeltenumos. Baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā mīklā. Mīklu lej rūpīgi ieziestā cepamtraukā, kura tilpums ir apmēram 1/3 l. Kēksu cep krāsns vidusdaļā 175 grādos apmēram 45 minūtes. Kēksu, neizņemot no veidnes, tūlīt ceļ galdā, pirms tas saplacis. Krējuma kēkss lieliski garšo ar ievārījumu, augļu salātiem vai svaigām ogām.
Gardums atgādina suflē.
Skābo krējumu var aizstāt arī ar saldo krējumu. Krējumu saputo stingrās putās un pievieno dzeltenumus un cukura maisījumam.
Sastāvdaļas
- Olas - 3.gab
- Cukurs - 2.ēd.k.
- Kviešu milti - 4.ēd.k.
- Rīvēta citrona miziņa - 1/2.ēd.k.
- Skābs krējums - 300.g