Baltmaizes pudiņš ar ķiršiem

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

No ķiršiem izņem kauliņus. Pienu uzvāra. Maizi sadrupina un liek dziļā traukā. Pārlej ar pienu. Taukvielas saputo ar cukuru un kanēli. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus ieputo taukvielu un cukura maisījumā. Pievieno rīvētas citrona miziņas. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno vanilīnu. Taukvielu un olu dzeltenumu maisījumu sajauc ar maizes un piena masu. Pievieno ķiršus. Uzmanīgi iecilā saputotus olu baltumus. Pudiņa masu lej cepamā traukā. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apm. 45 minūtes. Pudiņu sadala gabaliņos. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.

Svaigus ķiršus var aizstāt ar ievārījumu. Tad cukuru nelieto.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Ķirši - 600.g
  • Piens - 250.g
  • Baltmaizes šķēles - 6.gab
  • Margarīns vai sviests - 100.g
  • Cukurs - 130.g
  • Kanēlis - 1.ēd.k.
  • Olas - 5.gab
  • Rīvēta citrona miziņa - 1.tējk.
  • Vanilīncukurs - 1.tējk.
  • rotājumam pūdercukurs - 1.tējk.