Mandeļu kūka ar avenēm želejā
4 personām
Gatavošanas laiks: apm. 40 min, no tām 20 min cepeškrāsnī + 1 stunda želēšanai
Ja nepieciešams, notīra un sasmalcina mandeles. Tad sajauc ar pūdercukuru. Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mandeļu un cukura maisījumā. Mīklu liek apaļā (diametrs apm. 23 cm) ietaukotā formā ar noņemamām malām. Kūkas pamatu cep cepeškrāsnī 200 grādos apm. 20 minūtes. Kūku atdzesē. Želatīnam uzlej nedaudz ūdens un atstāj uz apm. 10 minūtēm. Samaisa cukuru, ūdeni un baltvīnu. Maisa, līdz cukurs ir izsķīdis. No želatīna nolej lieko ūdeni. Izkausē to mērenā temperatūrā uz plīts vai mikroviļņu krāsī apm. 30 sekundes. Izkausēto želatīnu pamazām pielej vīna maisījumam un pagaida, līdz tas nedaudz saželē. Kūkas pamatu noklāj ar avenēm un pārlej ar vīna želeju. Liek vēsā vietā. Pasniedz ar putukrējumu, kam pievienots liķieris. Avenes var aizstāt ar zemenēm vai upenēm.
Sastāvdaļas
- mandeles (der arī maltas) - 100.g
- Pūdercukurs - 60.g
- Olu baltumi - 2.gab
- Avenes - 1.l
- Zelejai:
- želatīna pulveris nepilna - 1.ēd.k.
- Cukurs - 1.ēd.k.
- Ūdens - 100.g
- Baltvīns - 200.g