Ķīselis
Uzvāra ūdeni, sulu un kanēli. Kartupeļu miltus iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Visu laiku maisot, pievieno sulai. Visu uzvāra. Ķīseli lej bļodā. Pārkaisa ar cukuru, lai neizveidotos "plēve". Ķīseli atdzesē. Ķīseli ieteicams pasniegt remdenu vai aukstu. Rotā ar karoti putukrējuma vai saldējuma. Var pasniegt ar cepumiem, sausiņiem.
Ķīseli var gatavot no ogām. Ogas vispirms vāra cukurūdenī.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 700.g
- sula (upeņu, jāņogu, aveņu, zemeņu, ķiršu, apelsīnu u.c.) - 300.g
- Kanēļa standziņa - 1.gab
- Kartupeļu milti - 1 1/2 - 2.ēd.k.
- Cukurs