Mannas buberts
Pienu uzvāra, maisot ieber mannu un uzbriedina, pieliek sāli, samaisa. Olu dzeltenumus ar garšvielu un cukuru saputo un pakāpeniski pievieno karstai biezputrai. Mazliet atdzisušā biezputrā iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
Liek saldēdiena traukos un pasniedz ar dzērveņu vai jāņogu mērci.
Bubertam jābūt čauganam, porainam ar īpatnēju olu garšu. Mannu var aizstāt ar rīsiem: var ņemt arī pusi mannas un pusi kviešu miltu.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Manna - 120.g
- Piens - 560.g
- Cukurs - 80.g
- Olas - 4.gab
- citrona miziņa vai vanilīns
- Ogu mērce - 600.g