Ķirbji cidoniju sulā ar putukrējumu
Auzu pārslas samaisa ar cukuru un izkausētā sviestā apgrauzdē, atdzesē. Ķirbi sarīvē skaidiņās, iemaisa nedaudz sasildītu medu, cukuru, sulu, izmaisa, ļauj 30 minūtes ievilkties. Saldēdiena porciju traukos liek ķirbju masu, pārliek ar cukuru saputotu krējumu, pārkaisa ar grauzdētām auzu pārslām. Pirms pasniegšanas saldo ēdienu un 30 minūtēm novieto aukstumā.
Tāpat var gatavot burkānus ar cidoniju sulu.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993
Sastāvdaļas
- Ķirbis - 600.g
- Cidoniju sula - 6.ēd.k.
- Medus - 2.ēd.k.
- Cukurs - 6.ēd.k.
- Auzu pārslas - 1.glāze
- Sviests - 1.ēd.k.
- Cukurs - 1.ēd.k.
- Salds krējums - 300.g
- Cukurs - 6.tējk.