Ananasu un aveņu saldējums
Nomizo ananasu. Izgriež cieto vidusdaļu. Mūkstumu sasmalcina. Uzvāra ūdeni ar cukuru. Pievieno ananasu un vāra dažas minūtes. Pievieno saldētās avenes. Augļu un ogu maisījumu ar visu šķidrumu saspaida viendabīgā masā. Ievieto saldētavā. Pēc apmēram 3 - 4 stundām masa ir daļēji sasalusi. Masu izņem no saldētavas un ar mikseri saputo gaisīgās putās. Uz laiku liek saldētavā. Tad vēlreiz saputo. Liek saldētavā. Saldējumu kārto deserta trauciņos un rotā ar piparmētru vai citronmētru. Paniedz nekavējoties.
Svaigu ananasu var aizvietot ar 400 g konservēta ananasa. Cukura sīrupa vietā var izmantot ananasu konservu šķidrumu. Ja vajadzīgs, atšķaida ar ūdeni.
Sastāvdaļas
- Svaigs ananass - 1.gab
- Ūdens - 200.g
- Cukurs - 50.g
- saldētas avenes apm. - 200.g
- Rotajumam:
- svaigas piparmētras vai citronmētras lapiņas