Cidoniju kārums cukurā

FOTO: Shutterstock.com

Cidonijas nomazgā, izņem sēklas. Sagriež šķēlītēs. Tad tās kārto 3 litru burkā, starp kārtām ieber cukuru, atlikušo cukuru pārber pāri. Novieto burku ledusskapī uz vairākām dienām. Katru dienu burku sakrata, lai cukurs izšķīstu. Kad ir izveidojies sīrups, to var noliet un uzvārīt. Sīrupu pēc tam var izmantot dzērienu pagatavošanai. Kad sīrups ir noliets, tad cidonijas uzliek uz pannas un kaltē krāsnī pie temperatūras sākumā  pie 80-85 grādiem, vēlāk pie  50-55 grādiem. Cidonijas ik pa brīdim jāapmaisa.
Kad cidonijas ir izkaltētas, tad tās ieber kādā skaistā traukā un ēd kā konfektes! Var iebērt slēgtā traukā un ēst visu ziemu!
 

 

Recepti iesūtīja: Aiga Apine (Bērziņa), konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cidonijas - 1.kg
  • Cukurs - 1.kg