Cidoniju kārums cukurā
Cidonijas nomazgā, izņem sēklas. Sagriež šķēlītēs. Tad tās
kārto 3 litru burkā, starp kārtām ieber cukuru, atlikušo
cukuru pārber pāri. Novieto burku ledusskapī uz vairākām dienām.
Katru dienu burku sakrata, lai cukurs izšķīstu. Kad ir izveidojies
sīrups, to var noliet un uzvārīt. Sīrupu pēc tam var izmantot
dzērienu pagatavošanai. Kad sīrups ir noliets, tad cidonijas uzliek
uz pannas un kaltē krāsnī pie temperatūras sākumā pie
80-85 grādiem, vēlāk pie 50-55 grādiem. Cidonijas ik pa
brīdim jāapmaisa.
Kad cidonijas ir izkaltētas, tad tās ieber kādā skaistā traukā
un ēd kā konfektes! Var iebērt slēgtā traukā un ēst visu ziemu!
Recepti iesūtīja: Aiga Apine (Bērziņa), konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece
Sastāvdaļas
- Cidonijas - 1.kg
- Cukurs - 1.kg