Biskvīta kūka ar vārīto krēmu
Sastāvdaļas biskvītam:
8 olas
8 ēd.k cukura
8 ēd.k milti vai (6 ēd.k milti + 2 ēd.k kartupeļu ciete)
vaniļas cukurs, 1 paciņa
Sastāvdaļas vārītam krēmam:
Cukuru var likt vairāk vai mazāk, skatoties, kā garšo.
- 3 olas
- 480 ml piens
- 6 ēd.k milti
- 6 ēd.k cukura (es lieku 4 cukuru un 2 vaniļas cukuru)
- 6 ēd.k pūdercukura( var ari parasto cukuru, ja nav pūdercukura)
- 200 g sviests(tikai ne augu tauku maisījums)(istabas temperatūra)
Gatavojam biskvītu:
Atdalām 4 olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus ieliekam
ledusskapī. Putojam dzeltenumus ar 3 ēd.k cukura līdz tie paliek
gaiši un cukurs ir izkusis. Dzeltenumus liekam ledusskapī un sākam
putot baltumus ar 1 ēd.k cukura un paciņu vaniļas cukura,
līdz baltumi paliek stingri un nekrīt nost no karotes. Ņemam
dzeltenumus, liekam 1 ēd.k miltus un samaisām, liekam otro, trešo
karoti miltus, atkal samaisām un tad 1 ēd. kartupeļu cietes. Pa
vienai karotei iecilājam olu baltumus, uzmanīgi, vienmērīgi
samaisām. Formā, kurā ieklāts cepampapīrs, lejam iekšā to masu.
Liekam iekšā iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 200 grādos (
precīzi nezinu, jo man nerāda grādus). Cept 20-30 minūtes.
Pārbaudīt ar tievu kociņu, ja kociņš iedurot biskvītā sauss, tad
gatavs. Tieši tāpat cep otru biskvītu. Biskvīta ripas, katru sadala
2 plānākās kārtās. Sanāk 4 biskvīta ripas.
Gatavojam vārīto krēmu:
Liela katlā (man 3 l) ielejam ūdeni kaut kur 5cm augstumā, sildām.
3 olas samaisām (neputot) ar 6 ēd.k cukura un 6 ēd.k miltiem,
tā lai nav kunkuli. Pienu uzsildām ļoti siltu un lejam klāt olu
masai, intensīvi maisot. Šai masai jāatrodas tādā traukā ko var
likt ūdens peldē ( man 1,5 l katliņš). Liekam mazo katliņu lielajā,
kura silst ūdens. Uz lēnas uguns, visu laiku maisot olu masu kamēr
sabiezē. Tas ilgst kādas 10-15 minūtes. Kad krēms gatavs, liekam
vēsākā vietā, lai ātrāk atdziest.
Sviestu putojam ar pūdercukuru, līdz masa paliek gaiša, maiga.
Atdzisušo krēmu pa karotei liekam klāt sviesta masai un
nepārtraukti putojam. Gatavo krēmu smērējam uz biskvīta ripām,
kuras ir 4.Liekam vienu otrai virsū, apsmērējam malas. Augšu var
dekorēt ar konditorijas maisiņu, apbērt ar riekstiem, šokolādes
skaidiņām utt.
Sastāvdaļas
- Olas - 8.gab
- Cukurs - 8.ēd.k.
- Milti - 8.ēd.k.
- Vaniļas cukurs
- Krēmam:
- Olas - 3.gab
- Piens - 480.ml
- Milti - 6.ēd.k.
- Cukurs - 6.ēd.k.
- Pūdercukurs - 6.ēd.k.
- Sviests - 200.g