Burvīga augļu kūka
Šis burvīgais augļu deserts ir pagatavojams vienā acumirklī, un tā neaizmirstamā garšo tīk ikvienam - kā bērniem, tā pieaugušajiem. Tās gatavošanai der jebkādi svaigi augļi - zilās plūmes, ķirši, bumbieri, āboli, aprikozes utt. Šī kūka jāēd ar karoti.
Uzkarsējiet krāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Nomizojiet augļus, sagrieziet gabalos, ja tie ir lieli, un izkārtojiet uz cepamā papīra aptuveni 18 cm diametra aplī. Samaisiet bļodā pārējās sastāvdaļas, līdz iegūstat viendabīgu masu. Ja lietojat sauso raugu, ievērojiet gatavošanas insrtukciju uz paciņas. Pārlejiet masu pāri augļiem un nedaudz samaisiet. Cepiet krāsnī 35 - 40 minūtes.
Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata māmiņām, kas ir tuvu nervu sabrukumam. 50 ēdieni, kas patiešām garšo bērniem. – Rīga: Zvaigzne ABC, 2009
Sastāvdaļas
- augļi (pēc izvēles) - 1.kg
- Milti - 4.ēd.k.
- Raugs - 1.tējk.
- Piens - 4.ēd.k.
- smalks cukurs - 7.ēd.k.
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Olas - 2.gab
- Sāls.šķipsniņa